Thuishulp

Wij, een zeer bejaard echtpaar, hoorden dat de Nederlandse Ouderenbond voornam om geld ter beschikking te stellen, waarmee ouderen zelf thuishulp kunnen bekostigen. Staatssecretaris Vliegenthart merkte op, dat dit niet meer nodig was, omdat tegenwoordig een zogeheten persoonsgebonden budget beschikbaar gesteld wordt.

Wij hadden maanden geleden ook van dit persoonsgebonden budget gehoord, en wendden ons tot het Regionaal Indicatie Orgaan. Na een bezoek van een deskundige kregen we een brief met de mededeling dat een indicatie was vastgesteld voor huishoudelijke verzorging van drie uur per week. Eindelijk hulp. Maar, wat mevrouw Vliegenthart blijkbaar ook niet wist: Zorgkantoor Twente bericht ons: ,,Dit Zorgkantoor beschikt op dit moment niet over voldoende middelen om uw aanvraag te honoreren.'' Daar plaatsen ze ons op een wachtlijst. Als er weer geld is zal men ons berichten.

    • J.H. Dirker