Tennisdubbel Boogert/Oremans naar halve finale

Kristie Boogert en Miriam Oremans hebben zich vandaag met de grootste moeite geplaatst voor de halve finale van het vrouwendubbelspel op de Spelen in Sydney. In de kwartfinale won het duo na een uiterst wisselvallige partij met 6-4 3-6 7-5 van het koppel Sangaram/Tanasugarn uit Thailand. Het duel duurde twee uur en een minuut. In de derde set stonden de Nederlandse speelsters met 5-2 achter. In de halve finale treffen zij Barabansjikova en Zvereva uit Wit-Rusland. De finale van het olympisch tennistoernooi gaat bij de vrouwen tussen de als tweede geplaatste Amerikaanse Venus Williams en de als tiende ingeschaalde Russin Elena Dementieva. Williams won in drie sets van haar als derde geplaatste landgenote Monica Seles: 6-1, 4-6 en 6-3. Dementieva won eveneens in drie sets van de ongeplaatste Australische Jelena Dokic: 2-6, 6-4 en 6-4.