Te koop

IJsscheren

Satin Ice van Philips (consumentenlijn 0900-8406), epilator met `koelelement'. Te koop bij warenhuizen en elektronicazaken vanaf ƒ139,00.

Noem het woord `epileren' in damesgezelschap en gezichten betrekken. Het verwijderen van ongewenste lichaamsbeharing met wortel en al is de meest efficiënte manier, maar pijnlijk is het ook. Philips kwam op het idee het apparaat een `koelelement' mee te geven dat pijnstillend zou moeten werken. De `skin-cooler' is afneembaar en wordt bewaard in het vriesvak tot de haartjes weer de kop op steken en het tijd is voor een volgende behandeling.

Martijn Schiffer is schoonheidsspecialist en behandelt dagelijks vrouwen met ongewenste lichaamsbeharing. ,,Epileren van grote oppervlakken blijft toch geklungel en het duurt tijden voor je een been `schoon' hebt. Wil je de huid ongevoeliger maken met ijs, dan moet dat een tijdje inwerken. Dit apparaat haalt het ijs met dezelfde snelheid langs de huid als de `haartrekkertjes' gaan. Als het pijnlozer lijkt, dan is dat waarschijnlijk inbeelding. Ik zeg ook als ik een harsstrip van een onderbeen aftrek: `Denkt u maar aan iets leuks.' Meestal helpt dat.''

Ontvlambaar schoon

Multi Magic van Ecover (informatie: 0341-464202), milieuvriendelijke allesreiniger. Te koop bij onder meer reformhuizen voor ƒ14,95.

Het is de droom van zowel schoonmaakhaters als schoonmaakfreaks: een goedje dat alle mogelijke vlekken op alle mogelijke soorten oppervlakken verwijdert in een mum van tijd. Volgens Ecover heeft die het wondermiddel op de markt gebracht en dat allemaal dankzij een vleugje sinaasappel, een toefje rozemarijn, een scheutje kokosnootolie en een snufje suiker.

De etherische olie uit de sinaasappelschil (de citrusterpenen) lost onder andere verf, vet en lijm op, de rozemarijnextracten zorgen voor een goede houdbaarheid en de kokosnootolie en suiker (de detergenten) hebben een algemeen reinigende functie.

,,De meeste allesreinigers werken min of meer volgens hetzelfde principe'', zegt Rijk van Merwijk, eigenaar van een schoonmaakbedrijf. ,,Het mooie is, dat het hier om een puur natuurlijk middel gaat. Wij werken veel op kinderdagverblijven en je denkt in eerste instantie dat een natuurproduct als dit het allerveiligste is, tot je de verpakking leest: `irriterend voor de huid, ontvlambaar en na aanraking met de huid zich onmiddellijk en overvloedig wassen'.''

Zwemluier

Little Swimmers, wegwerpzwembroekjes voor baby's en peuters van Kimberly-Clark (informatie 0800-0227171). Te koop bij supermarkten en drogisterijen in de maten `small' (12 broekjes in een pak) en `medium' (11 broekjes) voor ƒ15,95.

Na afloop van het baby- en peuterzwemmen moeten badmeesters en -juffen nogal eens met een schepnetje het zwembad in om ontsnapte keuteltjes uit het water te vissen. Gewone zwembroekjes houden `kleine ongelukjes' immers niet altijd tegen en de reguliere luier kan in het zwembad niet worden gedragen omdat zij te veel vocht opneemt. De Little Swimmer-broekjes stoten aan de buitenzijde water af, maar zijn van binnen bekleed met absorberend materiaal dat urine en ontlasting opneemt en tegenhoudt.

Henriëtte van 't Erve, moeder van peuter Chanel, nam een proefexemplaar mee naar het wekelijkse sparteluurtje. ,,Automatisch bleef ik toch kijken of Chanel niet `een spoortje' achterliet. Gewoonlijk ben ik daar voortdurend alert op. Dit broekje werkt echter prima. Een half uur en – achteraf geconstateerd – een drukje en een plasje later, bleek er geen enkele reden tot ongerustheid te zijn geweest.''