Stripdagen 16.000 bezoekers

De jaarlijkse Stripdagen hebben zaterdag en zondag 16.000 bezoekers getrokken. Tijdens het evenement in de Brabanthallen in Den Bosch reikte schrijver Rudy Kousbroek de Stripschapprijs 2000 uit aan politiek tekenaar WILLEM. Mark Hendriks maakte met Hong Kong Lovestory en Ikayaki de beste Nederlandse stripalbums van het afgelopen jaar, zo werd tijdens de Stripdagen bekend gemaakt. Verder was er een Stripschappenning voor De snelheidsbegrenzer van Blain in de categorie buitenlandse strips en voor Oktoknopie 1 van Gerard Leever. Hij maakte het beste jeugdalbum. Zaterdag was er de officiële uitgave van de jaarlijkse strippostzegel, met een afbeelding van Sjors en Sjimmie. Ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van deze strip verscheen er een speciaal Sjors en Sjimmie-album.