Selectie Radio

Opium. Naar aanleiding van het aanstaande W.F. Hermans-festival in de Balie in Amsterdam, spreekt Tonko Dop onder meer met Raymond Benders (voorzitter van het WFH-instituut), filmregisseur Fons Rademakers en toneelregisseur Ton Lutz. Lutz zal ingaan op het toneelwerk van Hermans, Rademakers op de verfilmingen van de romans van de in april 1995 overleden schrijver. Radio 1, 20.00-20.30u.

De Avonden. Eerste deel van een vierluik van Micha Wertheim onder de titel De Tranen van Tailleur, over werk en leven van Max Tailleur, de moppenkoning van de lage landen. Uit heel Nederland trokken mensen in de jaren 50 en 60 naar zijn theatercafé De Doofpot om de loensende jood, zoals Tailleur zich graag profileerde, moppen de horen tappen over Saar, Bram, Sam en Moos. Op 12 oktober is het tien jaar geleden dat hij overleed. Zie ook de rubriek Radio op pagina 25. Radio 5, 22.10-22.45u.