Grunberg schrijft nieuwe Lof der Zotheid

Op verzoek van Rotterdam Culturele Hoofdstad 2001 gaat schrijver Arnon Grunberg een nieuwe Lof der Zotheid schrijven. De Vlaamse tekenaar Kamagurka, evenals Grunberg als medewerker verbonden aan NRC Handelsblad, verzorgt een versie in stripvorm van het pamflet van Erasmus. Lof der Zotheid speelt een belangrijke rol tijdens Rotterdam Culturele Hoofdstad 2001. Grunberg – die als enige voorwaarde heeft meegekregen om, net als Erasmus, ironie te gebruiken als maatschappijkritiek – was niet de enige gegadigde voor de opdracht. Ook Umberto Eco behoorde tot de kandidaten. Aanvankelijk zou ook de Boekenweek volgend jaar worden gewijd aan Rotterdam, en zou H. Brandt Corstius een Boekenweekessay schrijven over Lof der Zotheid. Dat ging niet omdat dat voornemen uitlekte, aldus Brandt Corstius.