Drie racefans in VS dood door vergiftiging

Drie Canadese Formule I-fans zijn in de nacht voor de Grote Prijs van de Verenigde Staten in Indianapolis om het leven gekomen. De mannen uit Ontario overleden in hun camper door koolmonoxidevergiftiging. Ze hadden hun auto op een weiland geparkeerd, waarbij de uitlaat verstopt was geraakt met zand en gras. De Canadezen lieten 's nachts tegen de kou de motor draaien, waarbij gevaarlijke gassen in de camper terecht zijn gekomen.

Een steward raakte zaterdag tijdens een training op Indianapolis ernstig gewond. De 58-jarige William Andis werd geraakt door een auto. Daardoor liep de Amerikaan een gebroken bekken, een gebroken nek en een hersenschudding op. Twee weken geleden, bij de vorige Grand Prix, ontsierde een ernstig ongeval ook al de wedstrijd. Toen kwam op het Italiaanse circuit van Monza een vrijwillige brandweerman door een grote crash in de eerste ronde van de wedstrijd om het leven. Bij een pitstop gisteren van Gaston Mazzacane raakten twee monteurs van zijn Minardi-team licht gewond.