Derde nederlaag op rij voor waterpoloploeg

Na de derde nederlaag op rij is de negende plaats het hoogst haalbare voor de waterpoloërs in het olympisch toernooi. Vier jaar geleden werd het nationale zevental tiende in Atlanta. Nederland verloor vandaag in het zwembad van Ryde met 12-8 (4-2, 3-3, 3-1 en 2-2) van de Verenigde Staten.

Het was de eerste zege voor de Amerikanen. ,,Dit was een wedstrijd waarin we ons eigen spel konden spelen'', zei bondscoach Aantjes. Dat was niet voldoende omdat zijn spelers op kritieke momenten faalden in de overtalsituaties.

Bij de Amerikanen was midvoor Humbert de grote man. Hij dwong midachter Bas de Jong al in het tweede kwart tot zijn derde persoonlijke fout (=rood) en scoorde vier keer. De 30-jarige speler uit San Francisco, bezig aan zijn derde Olympische Spelen, werd uitstekend in de rug gedekt door Azevedo. De afstandsschutter schoot drie keer raak. Bij Nederland werd Harry van der Meer topscorer met drie treffers.