Selectie Radio

De Nederlanden. Muzikaal eerbetoon aan componist, improvisator, bandleider en rietblazer Theo Loevendie. Op het programma onder andere de première van Koraalvariaties von der Höhe in die Tiefe. Radio 4, 16.02-17.00u.

Het witte Doek. Vandaag muziek uit de film Unza Unza Time - The No Smoking Orchestra, uitgevoerd en gecomponeerd door Emir Kusturica. Verder aandacht voor de film Man With A Movie Camera uit 1929 (Dziga Vertov, Rusland) en uitgevoerd door het Alloy Orchestra - In The Nursery. Radio 4, 18.00-19.00u.

Het Roze Rijk. Vandaag over lesbisch ouderschap. Met schrijfster Odiel Reef, die een jeugdroman schreef onder de titel Mijn moeders zijn lesbisch en ik ben ook normaal; en onderzoekster Henny Bos, die promotie onderzoek doet aan de Universiteit van Amsterdam naar lesbisch ouderschap. Zij doet een oproep aan lesbische ouders met kinderen in de leeftijd 4-8 jaar om mee te doen aan dit onderzoek. Radio 5, 18.02-18.45u.

Avondconcert/Opera Live. Première van de opera King Lear van Sallinen, uitgevoerd door het orkest van de Finse Nationale Opera. Radio 4, 19.00-23.00u.