Roeier Redgrave wint zijn vijfde Gouden medaille

Steven Redgrave heeft afgelopen nacht voor de vijfde maal in zijn loopbaan olympisch goud behaald. Hij maakte deel uit van de winnende vier zonder stuurman. Met teamgenoten James Carknell, Tim Foster en Matthew Pinsent verwees hij Italië naar het zilver. Brons was voor gastland Australië.

Redgrave won vanaf de Spelen in 1984 in Los Angeles iedere keer een gouden plak. In LA was hij de beste in de vier met stuurman, in Seoul '88, Barcelona '92 en Atlanta '96 won de inmiddels 38-jarige Brit in de twee zonder. In Seoul pakte Redgrave ook nog brons in de twee met stuurman. Hij behaalde ook negen wereldtitels en is de meest succesvolle roeier aller tijden.

Redgrave is met zijn vijf gouden medailles op vijf verschillende edities van de Spelen niet de beste olympische sporter. De Hongaarse schermer Aladar Gerevitsj won op het onderdeel sabel met het Hongaarse team zes maal achtereen olympisch goud op de toernooien tussen 1932 en 1960. In Londen in 1948 won hij daarbij ook nog eens individueel goud.