Monsanto bereidt beursgang voor

Monsanto, de agrochemiedivisie van het Amerikaanse farmacieconcern Pharmacia, heeft het maximum bedrag dat ze hoopt op te halen bij haar beursgang verlaagd van 875 naar 840 miljoen dollar (2,16 miljard gulden). Dat blijkt uit de aanvraag voor de beursnotering die bij de Amerikaanse beursautoriteit SEC is gedeponeerd. Het concern, producent van genetisch aangepaste zaden en onkruidbestrijdingsmiddelen, is van plan 35 miljoen gewone aandelen te plaatsen tegen een uitgifteprijs van 21 tot 24 dollar per stuk. Vorige maand ging Monsanto nog uit van 20 tot 25 dollar per stuk. Moedermaatschappij Pharmacia behoudt een belang van ongeveer 86 procent in Monsanto. Pharmacia ontstond eerder dit jaar uit de fusie van farma- en chemieconcerns Pharmacia & Upjohn en Monsanto.