`Jodie verdient hulp'

Hieronder volgen enkele van de overwegingen van de rechters: ,,Het unieke en cruciale van de zaak is dat de tweeling een aorta (grote lichaamsslagader, red) deelt. Dat maakt het mogelijk voor Jodie's hart om bloed door Mary's lichaam te pompen. Mary zou waarschijnlijk in de baarmoeder zijn overleden, en zeker bij de geboorte, als zij niet deze levensreddende hulp van haar zusje zou krijgen. Het verdrietige is dat zij in `geleende tijd' leeft, allemaal geleend van haar zusje. Zij is niet in staat tot een onafhankelijk bestaan. Zij is voorbestemd te sterven. Op Jodie's hart legt werken voor twee een enorme last. Het is duidelijk dat haar hart het niet zal volhouden en dat zij een hartstilstand zal krijgen. Zij zal niet langer dan drie tot zes maanden leven. Daarna zal onvermijdelijk ook Mary sterven.''

(...) Het ziekenhuis kan niet werkeloos toezien hoe iemand overlijdt. Hoewel het volledig is gerechtigd de wens van de ouders te volgen, is zij even zo gerechtigd zich tot de rechter te wenden.''

(...),,Hoewel Mary een recht op leven heeft, heeft ze weinig recht om in leven te zijn. Ze is uitsluitend in leven omdat zij – om het hard maar zuiver te zeggen – het bloed uit Jodie zuigt. Haar parasitaire leven zal snel tot gevolg hebben dat Jodie sterft. Jodie heeft het recht daartegen te protesteren. Niemand behalve de artsen kunnen haar helpen. Voor Mary is helaas geen hulp mogelijk. Het is in het beste belang van de tweeling om de kans om te leven te geven aan het kind wiens lichaam daartoe het beste in staat is, zelfs als dat de dood tot gevolg heeft van degene die zij zo onnatuurlijk in leven houdt.''