Zuid-Korea wint van honkbalploeg

De Nederlandse honkbalploeg heeft vandaag op het olympische toernooi van Sydney met 2-0 verloren van Zuid-Korea. Het team van bondscoach Pat Murphy heeft ondanks de nederlaag nog steeds een kleine kans om zich te plaatsen voor de halve finale.

Pitcher Jurriaan Lobbezoo speelde tegen Korea een uitstekende partij al begon hij een beetje bibberig. Hij kreeg direct een stel honkslagen tegen, dat tot een achterstand van 2-0 leidde. De Koreanen maakten daarna geen punt meer, maar Nederland scoorde vandaag helemaal niet.

De vroege achterstand van 2-0 bleek onoverkomelijk doordat Park Seok-Jin zijn projectielen onophoudelijk bleef afvuren. Adriana, Meulens, 't Hoen en Van 't Klooster konden ze niet omtoveren tot rake klappen. Het bleef bij een paar half gelukte hits. Tekenend was dat Nederland in negen innings niet meer dan vier mensen op de honken kreeg.

De Nederlandse slagmensen kregen de knuppel nauwelijks tegen de bal. De Koreaanse werper speelde een foutloze partij. ,,Duikboot'', noemde Ferenc Jongejan pitcher Park Seok-Jin die laag aangooiend klimmende ballen produceerde. ,,Zo krijgen wij ze in onze competitie nooit te zien'', zei Jongejan. ,,Zulke ballen komen uit hun profliga.''

Na de grote triomf op de staatsamateurs van Cuba volgde dus nu een nederlaag tegen de fullprofs uit Korea. ,,Maar we zijn nog niet naar huis'', zei de Amerikaan Murphy. ,,Vier overwinningen zouden we nodig hebben voor de beste vier. We hebben er twee en daar kunnen er nog twee bijkomen.''

Nederland treft nu nog in Sydney Italië en Zuid-Afrika, de op papier zwakste ploegen van het honkbaltoernooi. Nederland zal in de strijd om de vierde plaats zelf geen wedstrijd meer mogen verliezen en moet bovendien hopen dat Australië en Zuid-Korea nederlagen leiden. De ploegen van Cuba, Verenigde Staten en Japan zijn al bijna zeker van de laatste vier.