Vier Nederlandse boten geplaatst voor roeifinales

Met de lichtgewicht dubbeltwee vrouwen, de dubbelvier mannen, de dubbeltwee vrouwen en de vrouwen acht heeft Nederland in het weekeinde vier boten in de roeifinales van de Olympische Spelen in Sydney. De vier succesvolle ploegen presteerden op het vlakke water van Penrith Lakes overeenkomstig de verhoudingen gedurende het seizoen. Eerder in de week deden de vrouwen dubbeltwee Van Nes en Van Dishoeck en vrouwen acht wat er van hen verwacht werd. In de halve finales vandaag gingen Kirsten van der Kolk en Marit van Eupen en het kwartet Michiel Bartman, Diederik Simon, Dirk Lippits en Jochem Verberne als tweede naar de eindstrijd. Voor de Twente Vier en de lichtgewicht dubbeltwee van Pepijn Aardewijn en Maarten van der Linden kwam vandaag in de halve finales een eind aan de olympische aspiraties.