Selectie Radio

Plein Publiek. Gesprek met verhalenverteller Jac Vroeman, In een tijd van email, fax en gsm ontstaan in ons land (desondanks) steeds meer vertelkringen. Radio 5, vrijdag, 09.00-12.00u.

Tijd voor Twee. Onlangs werd het overlijden van Willem Ruis gekozen tot een van de belangrijkste nationale gebeurtenissen in de jaren tachtig. Te gast is Hans Peters, die in die tijd alle teksten schreef voor Ruis en mede-producent was van zijn shows. Radio 2, vrijdag, 12.02-14.04u.

Schuim en As. Vandaag over winkelketen De Gruyter. Bij miljoenen Nederlanders roept deze naam nog nostalgische gevoelens op. Toch is deze winkelketen verdwenen. Kees van den Oord schreef er een boek over. Verder aandacht voor een expositie in het centrum voor moderne kunst De Beyerd, over vogelverschrikkers als inspiratiebron voor kunstenaars. Radio 5, vrijdag, 14.00-16.00u.