Pérec weer thuis in Parijs

De Franse atlete Marie-José Pérec is vanochtend vroeg in Parijs aangekomen. De olympische titelhoudster op de 200 en de 400 meter had een dag eerder Australië verlaten omdat ze naar eigen zeggen in haar hotel in Sydney door een onbekende man was bedreigd. Als gevolg daarvan ontbreekt ze op het atletiektoernooi bij de Olympische Spelen dat vandaag is begonnen. Tijdens een tussenstop in Singapore sloeg Pérecs vriend, de Amerikaan Anthuan Maybank, een Australische cameraman. Die diende een klacht in, waarna Maybank en Pérec urenlang door de politie werden verhoord. Na tussenkomst van de Franse ambassadeur en de Franse consul in Singapore mochten de twee vertrekken.

Op vliegveld Charles de Gaulle was een Pérec vanochtend een vijftigtal wachtende journalisten te slim af. Volgens een passagier van dezelfde vlucht verkeerde Pérec in topvorm. ,,Tijdens de gehele vlucht heeft ze gelopen.''