Pas verschenen

Michel Pellanders (fotografie), Marion Hoekveld (tekst): Awí! Amazone-indianen.

Mets en Schilt, 175 blz. ƒ65,-

Pellanders en Hoekveld doen verslag van hun reizen door Brazilië, waar ze vijftien verschillende indianenvolken bezochten. Zij vroegen de indianen tekeningen te maken, waarvan enkele zeer fraaie exemplaren in dit boek zijn afgedrukt.

Marcel Reich-Ranicki: Mijn leven. Vert. Gerda Meijerink.

Prometheus, 381 blz. ƒ49,50

`Marcel Reich-Ranicki wordt gehaat en bewonderd en die voor elke criticus begeerlijke status verwierf hij door zijn strenge literaire criteria. Nu heeft hij zelf een boek geschreven. [...] Voldoet de autobiografie Mein Leben aan de criteria van Marcel Reich-Ranicki? Het meest geslaagde gedeelte zeker. Het minder geslaagde gedeelte zeer zeker niet. Ook voor Marcel Reich-Ranicki geldt dat schrijven zonder overdrijving alleen maar lukt wanneer men heel gedreven is,' aldus Anneriek de Jong over Mein Leben. (Boeken 3.9.99)

Theodor Holman: Er zit een duif op uw hoofd. Amsterdam in vogelvlucht.

Mets en Schilt, 191 blz. ƒ29,90

Tijdens zijn omzwervingen door Amsterdam noteert Holman wat hij hoort en ziet. Korte gesprekken, toevallige ontmoetingen in tram of café, of op zoek naar de Wethouder Driessenstraat, kortom: Amsterdam in vogelvlucht.