Opnieuw bestuurder weg bij T-Online

Bij T-Online, de grootste internetaanbieder van Europa, vertrekt opnieuw een bestuurder. Moederconcern Deutsche Telekom maakte gisteren bekend dat Ralf Eck, hoofd marketing bij T-Online, per direct ontslag neemt. Volgens diverse media is Eck het slachtoffer geworden van een machtsstrijd met Deutsche Telekom. Telekom-topman Ron Sommer zou zijn greep op het beleid van T-Online willen vergroten door het hele bestuur te vervangen. Het telecomconcern ontkent dit en zegt dat Eck vertrekt ,,wegens persoonlijke redenen.'' Eind augustus stapte topman Wolfgang Keuntje al onverwacht op.

Beleggers reageerden verontrust op het vertrek van de Eck. Het aandeel T-Online zakte op de beurs van Frankfurt 4 procent tot 24,55 euro. Dit is ruim 9 procent onder de emissiekoers van 27 euro in april en bijna 50 procent onder de hoogst genoteerde koers van 48 euro.