Ford haalt Hertz weer van de beurs

Het Amerikaanse autoconcern Ford heeft gisteren een bod aangekondigd op het resterende belang van 18,5 procent in Hertz dat het nog niet in handen heeft. Daarmee komt na ruim drie jaar een eind aan de beursnotering van de autoverhuurder. Ford bracht in 1997 's werelds grootste autoverhuurbedrijf gedeeltelijk naar beurs toen er onder beleggers grote interesse was voor autoverhuurders. Inmiddels is die belangstelling tanende. Ford biedt per aandeel 30 dollar, ofwel in totaal 2,7 miljard dollar (7 miljard gulden). Dat is 24 procent boven de slotkoers van woensdag, maar ver onder de ruim 63 dollar die Hertz april vorig jaar nog noteerde op de New Yorkse beursvloer. Vanaf begin dit jaar stond Hertz onder druk na de publicatie van tegenvallende resultaten. Eind augustus zorgde een winstbijstelling voor een koersval van 16 procent.