Belangstelling Allianz voor Zwolsche

Verzekeraar Zwolsche Algemeene valt waarschijnlijk in Duitse handen. Dochterbedrijf Assurances Générales de France (AGF) van de Duitse verzekeraar Allianz onderhandelt over een overname met de Amerikaanse moederonderneming van Zwolsche Algemeene, Hartford International Financial Services Group. Dat heeft Allianz gisteren bekendgemaakt.

Als de overname van Zwolsche Algemeene doorgaat, komen twee Nederlandse verzekeringsbedrijven bij elkaar. AGF is in Nederland al eigenaar van Royal Nederland. Een woordvoerster van de Zwolsche wilde gistermiddag niet ingaan op de onderhandelingen. ,,Het gaat om de aandeelhouders in de VS en daarover kunnen wij geen mededelingen doen.'' Ze zei verder dat de stroom van geruchten in de media vervelend is voor het personeel. ,,Als de knoop definitief is doorgehakt, zullen zij dan ook als eerste worden ingelicht.'' Dit staat op korte termijn te gebeuren, aldus de zegsvrouw.