150 banen weg bij Fokker Services

Bij de onderhoudstak van Fokker, die in 1996 in handen is gekomen van Stork, verdwijnen 150 van de 1.120 arbeidsplaatsen. Stork wil dat Fokker Services efficiënter gaat werken. Hoewel Stork poogt de afslanking via natuurlijk verloop te laten plaatsvinden, sluit het bedrijf gedwongen ontslagen niet uit. Overigens heeft Stork een intern `uitzendbureau' (Stork Mobiel), waar boventalligen enige tijd kunnen worden opgevangen.

De ingreep heeft plaats in het kader van het grote reorganisatieprogramma Stork Strong, waarmee het bedrijf de resultaten wil opvijzelen. Onlangs moest de onderneming een winstdaling melden. Een woordvoerder van Stork zegt dat de resultaten van Services onder druk staan. Cijfers geeft Stork niet, maar volgens de zegsman draait het bedrijfsonderdeel niet met verlies. Fokker Services verzorgt het onderhoud aan de 1.200 Fokker-toestellen die nog altijd overal ter wereld rondvliegen. Omdat de Fokker-vloot langzaamaan uitsterft, richt de Stork-dochter zich nu ook op het onderhoud van andere merken.