Trinko Keen uitgeschakeld

Tafeltennisser Trinko Keen is vandaag uitgeschakeld door Liu Guoliang. De 24-jarige Chinees, olympisch kampioen van Atlanta '96 in het enkel en dubbel, sloeg de linkshandige Nederlander in drie games het toernooi uit: 14-21 20-22 19-21.

Toch had Keen in het duel tussen twee aanvallers zijn kansen. Vooral in de tweede en derde game. ,,Ik kwam zo langzaam op gang'', keek de nationale kampioen terug, ,,dat de wedstrijd voor mij pas in de tweede game begon.'' Daarin verwierf hij op 20-18 twee gamepoints. ,,Liu kwam met een paar geweldige services die voor mij onbespeelbaar waren'', verklaarde Keen.

De Chinees die met de penhoudergreep speelde, kwam gelijk. Keen: ,,Op 20-20 sloeg hij twee abnormale ballen. Ik dacht dat ik het 21ste punt al gemaakt had. Hoe hij die bal terug op de tafel kreeg, weet ik nog steeds niet.'' Zijn coach Jiahuang Yang: ,,Trinko mocht niet te voorzichtig spelen maar moest de bal wel op tafel slaan.''