Thorpedo in quarantaine

De Australische zwemheld Ian Thorpe moet in quarantaine. De drievoudig olympisch kampioen slaapt in Sydney apart van zijn landgenoten. Hij heeft sinds gisteren last van zijn keel en zijn borst. De Australische journalisten maken volop melding van de infectie van het 17-jarige wonderkind.

Thorpe wil de ziekte niet als excuus voor zijn nederlaag tegen Pieter van den Hoogenband aanwenden. Hij verloor maandagochtend op de 200 meter vrije slag van de Nederlander. Volgens de Australische media was de nederlaag wel het gevolg van de ziekte. De eerste verschijnselen openbaarden zich volgens de ploegarts vlak voor de race. ,,Het werd va kwaad tot erger'', verklaarde de dokter.

Thorpe won zilver op de 200 meter vrije slag, tot ontsteltenis van zijn chauvinistische landgenoten. Hij won wel goud op de 400 meter vrije slag. Verder zegevierde hij met de estafetteploeg op de 4x400 meter vrije slag en de 4x800 meter vrije slag.

Het is nog onduidelijk of Thorpe komende dagen terugkeert in het olympische bad. Hij wil morgen graag starten op de 4x100 meter wisselslag. ,,Ik ben nog niet uitgezwommen. Ik moet op een waardige wijze afscheid nemen'', stelde hij vast.