Stibbe stijgt in olympische military

De 51-jarige Eddy Stibbe heeft bij de Olympische Spelen met Eton een enorme sprong voorwaarts gemaakt in het klassement van de individuele military op Horsley Park. Na zijn gedeeltelijk mislukte dressuurproef, als gevolg van de kreupele ruin, ging het in de zware uithoudingsproef foutloos en snel.

Stibbe steeg vanmorgen naar de veertiende plaats in het voorlopige klassement. Hij behaalde de goede prestatie in een uithoudingsproef waarin één paard zonder te vallen zijn been brak en twee ruiters na valpartijen naar het hospitaal werden afgevoerd. ,,Ik heb een heel goed gevoel'', vertelde Stibbe na afloop.

Stibbe had nog hoger kunnen eindigen. Op de tweede watercombinatie vertrok Eton na de sprong op het eilandje over een huisje heel groot voor de tweede waterinsprong. Hij was gewaarschuwd dat hij daar met veel druk moest rijden, omdat er nogal wat paarden op dat huisje een weigering kregen. Daardoor reed hij met iets meer druk.

,,In de landing werd een peesbeschermer geraakt dat over het kogelgewricht schoof'', verklaarde Stibbe. ,,De regelmaat was even weg en dan ga je het even rustiger aandoen, maar na minder dan een halve kilometer kon ik weer voluit gaan. Dat heeft mij de twaalf seconden gekost die ik nu te lang over de cross heb gedaan.''