Soldaten schuldig aan moord Timor

Bij de moord op drie buitenlandse VN-hulpverleners, begin deze maand in een vluchtelingenkamp in West-Timor, zijn Indonesische soldaten betrokken geweest. De Indonesische procureur-generaal Marzuki Darusman heeft dat vandaag gezegd in de grensplaats Atambua. De VN-hulpverleners werden gedood toen hun kantoren werden aangevallen door pro-Indonesische milities. Darusman zei dat tot dusver zes verdachten zijn aangehouden en dat ze op dit moment worden verhoord. ,,Daarbij zijn elementen van het leger die opereren buiten de (reguliere) commandostructuur'', aldus de hoogste openbaar aanklager van Indonesië. Het Indonesische leger begint overigens morgen met de ontwapening van de pro-Indonesische milities in West-Timor. De strijders hebben tot dinsdag de tijd hun wapens over te dragen, aldus een woordvoerder van het leger.