Selectie Galerie

Ellen de Bruijne

De tentoonstelling It is strange to be so many women bij Ellen de Bruijne Projects laat het werk van zes vrouwelijke kunstenaars zien die ieder in een andere discipline werken. Claudie de Cleen maakt meisjesachtige tekeningen, Amie Dicke vervaardigt sculpturen van suikergoed en Ksenia Galiaeva maakt weemoedige foto's. Verder op de expositie een video van Nicky Zwaan, schilderijen van Chantal Spit en Begona Munoz tenslotte laat de bezoeker geblinddoekt ronddwalen door de galerie. 23 sept t/m 28 okt, Rozengracht 207A, Amsterdam. Di t/m za 13-18u.

The Explorers

De Londense groep FAT (Fashion Architecture Taste) maakte in opdracht van Stroom een video-installatie waarin de inwoners van Den Haag de hoofdrol spelen. De film The Explorers, ontstaan in samenwerking met de kunstenaars Owen Oppenheimer en John Hardwick, speelt zich af tegen de achtergrond van bekende toeristische plekken. Met The Explorers becommentarieert FAT de clichés uit de Hollywoodfilm. Het verhaal is gegoten in de vorm van een road movie met spectaculaire achtervolgingsscènes door de stad. 23 sept t/m 7 jan in Stroom,

Spui 193-195, Den Haag. Di t/m za 12-17u.

Frans Franciscus

Gelijktijdig met de expositie over Jezus in de Kunsthal toont Galerie Cokkie Snoei de schilderijen van Frans Franciscus. In zijn werk verwijst Franciscus veelvuldig naar oude meesters als Rembrandt en Van Eyck. Maar de bijbelse scènes op de oude schilderijen past de kunstenaar aan aan deze tijd. Zo heeft de 'Ongelovige Thomas' een tepelpiercing en verdelen de Emmaüsgangers xtc-pillen. T/m 8 okt, Mauritsweg 55, Rotterdam. Do t/m zo 13-18u.

Pand Paulus

De Britse kunstenaars Adam Chodzko en Peter Liversidge reageren in hun werk op beelden uit de populaire media en dan met name op de reclamewereld. Chodzko (bekend van de tentoonstelling Sensation) bereikt zijn publiek door advertenties in kranten en modetijdschriften te plaatsen. Liversidge schildert reclames na uit tijdschriften als The National Geographic. T/m 22 okt in Pand Paulus, Korte Haven 125, Schiedam. Do t/m zo 13-17u.

En verder

Tekeningen van Ronald Noorman t/m 28 okt in Galerie Espace, Keizersgracht 548, Amsterdam; schilderijen en tekeningen van Armando t/m 8 okt in Galerie Rob de Vries, Spaarnwouderstraat 47, Haarlem; Daan van Golden exposeert t/m 20 okt in Brutto Gusto, Nieuwe Binnenweg 160a, Rotterdam.