SEC onderzoekt Lernout & Hauspie

De Amerikaanse toezichthouder op de beurs, Securities Exchange Commission (SEC), heeft een onderzoek gelast naar Lernout & Hauspie (L&H). Het onderzoek richt zich op de financiële publicaties van het Belgische spraaktechnologiebedrijf. L&H heeft alle medewerking toegezegd. De interesse van de SEC houdt waarschijnlijk verband met beschuldigingen van The Wall Street Journal dat L&H omzetcijfers in Zuid-Korea in de boeken had opgenomen, terwijl die niet waren gerealiseerd. De negatieve berichtgeving luidde een koersval van L&H in op de Europese beurs Easdaq en de Amerikaanse Nasdaq. Naar aanleiding van de beschuldigingen schakelde L&H een accountantskantoor in dat de boeken moet onderzoeken. De uitkomst daarvan is nog niet bekend, aldus de pas aangetreden bestuursvoorzitter John Duerden van L&H vandaag.