Rangers verslaan Monaco

Glasgow Rangers heeft ook zijn tweede groepswedstrijd in de Champions League gewonnen. De Schotse kampioen won met 1-0 bij AS Monaco, dat nog puntloos is. Van Bronckhort maakte het enige doelpunt in Stade Louis II. In dezelfde poule won het Oostenrijkse Sturm Graz met 3-0 van het Turkse Galatasaray.

De Rangers lijken zich voor het eerst in de clubhistorie te plaatsen voor de tweede ronde van de Champions League. Trainer Advocaat waakt voor euforie. ,,Dit is een droomstart, maar we zijn er nog lang niet'', zei de Nederlandse coach die zijn landgenoot Van Bronckhorst dankbaar was. Hij scoorde in de beginfase met zijn specialiteit: een schot van grote afstand.

Arsenal is ook nog ongeslagen in de Champions League. De Londense ploeg herstelde zich van een 2-0 achterstand tegen Shaktor Donetsk. De tweede club uit Oekraïne leek voor een verrassing te zorgen, maar de Engelse verdediger Keown zorgde in de slotfase met een dubbele score voor de 3-2 eindstand. Arsenal deelt de ongeslagen koppositie met Lazio Roma. De Italiaanse kampioen won met 3-0 van Sparta Praag.

Titelhouder Real Madrid is nog zonder puntenverlies. De Spaanse ploeg won met 1-0 van Spartak Moskou. De Russische kampioen had vorige week nog verrassend gewonnen van Bayer Leverkusen. De Duitse ploeg won op eigen veld met 3-2 van Sporting Lissabon.

Olympiakos was met 2-1 te sterk voor Olympique Lyon. Daardoor kwam de Griekse ploeg op gelijke hoogte met de Franse ploeg. Beide teams hebben drie punten.