Lufthansa neemt fors belang in Eurowings

Lufthansa neemt een belang van 24,9 procent in Eurowings, de derde luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Lufthansa, dat 60 procent van de Duitse luchtvaartmarkt controleert, wil dit belang in de toekomst verder uitbreiden als de kartelautoriteiten dat toestaan. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Eurowings (42 toestellen) vervoerde vorig jaar 3,04 miljoen passagiers. De invloed van Lufthansa op Eurowings heeft ook de belangstelling van KLM. Eurowings verzorgt momenteel voor de Nederlandse luchtvaartmaatschappij vluchten naar vijftien Duitse steden. Maar over enkele maanden verdwijnen Leipzig en Dresden als bestemming. Begin deze week bereikten KLM en Eurowings nog overeenstemming over een aanpassing van hun contract. KLM kan volgens het akkoord op kortere termijn vluchten beter plannen, wat kosten bespaart.