Clintons vrijuit in zaak Whitewater

Er komt defintief geen strafzaak tegen de Amerikaanse president Clinton en zijn vrouw Hillary wegens betrokkenheid bij de zogeheten Whitewater-affaire. Openbaar aanklager Robert Ray maakte gisteren in een zes pagina's tellend onderzoeksrapport bekend dat er onvoldoende bewijs is voor de beschuldiging dat het echtpaar zich schuldig heeft gemaakt aan criminele activiteiten. De uit de jaren tachtig daterende Whitewater-affaire betreft een mislukt onroerendgoedproject in de staat Arakansa. Clinton was destijd gouverneur en zijn vrouw was partner in een advocatenkantoor in Little Rock dat bij het project betrokken was. Het onderzoek naar onder andere meineed en belemmering van de rechtsgang door de Clintons begon in 1994. Dat zij na zes jaar worden gezuiverd van elke verdenking, is vooral een opluchting voor Hillary Clinton die in New York is verwikkeld in de verkiezingsstrijd om een zetel in de Senaar. Aanklager Ray moet nog beslissen over vervolging tegen Clinton in de Monica Lewinsky-affaire.