Canal+ neemt optie op FuWorks

StudioCanal, de internationale filmtak van het mediaconcern Canal+, heeft een optie genomen op honderd procent van de aandelen van de Nederlandse filmproductiemaatschappij FuWorks en op vijftig procent van de onafhankelijke Nederlandse filmdistributeur A-Film Distribution.

Beide bedrijven zijn eigendom van de Nederlandse distributeur en producent San Fu Maltha. FuWorks is onder meer samen met Joop van den Ende producent van de volgend jaar verwachte speelfilm Costa van Johan Nijenhuis. A-Film is de distributeur van onder meer de films Chicken Run, Lijmen/Het Been en Lord of the Rings.

StudioCanal heeft met FuWorks afspraken gemaakt over de distributie van zijn product voor de Nederlandse bioscoop, video en televisie en voor de Vlaamse video, zo meldt het vakblad Screen International Daily.