Protesten tegen dure diesel duren voort

De protesten tegen de hoge brandstofprijzen duren voort. In Spanje organiseerden vissers en boeren vandaag een actiedag. Duizenden vissers legden vanochtend het werk neer in de kustprovincies en blokkeerden de toegang tot de vismarkten. Een kleine tweehonderd boeren omsingelden brandstofdepots in zuidelijk Spanje met tractoren en vrachtwagens, waardoor de levering van brandstof in Andalusië vrijwel tot stilstand kwam.

In Duitsland werd gisteren opnieuw gedemonstreerd door vrachtrijders en boeren. In Hamburg blokkeerden zij de binnenstad. In de deelstaten Hessen en Noord-Rijnland-Westfalen waren ook protesten. Zo'n 300 vrachtwagens, taxi's en bussen blokkeerden het centrum van Hamburg. In Hessen hielden vrachtwagenchauffeurs een langzaamaanactie op de snelweg. Boeren uit Westfalen protesteerden met tractorkonvooien tegen de hoge dieselprijs. De Duitse regering staat steeds meer onder druk de belastingverhoging op brandstof, gepland voor januari, te schrappen. Berlijn wil niet toegeven en zegt dat het extra geld wordt gebruikt om sociale voorzieningen te bekostigen.