Middagkrant

Sinds een week hebben wij er een nieuwe middagkrant bij: de Volkskrant. Hoezo, zult u zeggen, mijn krantje ploft al sinds mensenheugenis rond het ontbijt op de deurmat. Stipt afgeleverd door een van die vele Nieuwe Helden.

Schijn bedriegt. In Den Bosch wordt 's ochtends geen Volkskrant meer bezorgd. Dat geldt ook voor Trouw en het Algemeen Dagblad. Geen nieuwe held meer te bekennen, aldus de dame van de bezorgservice van PCM.

Eerst dacht zij nog dat de krantenbezorger in kwestie – vroeger spraken wij van krantenjongen, maar tegenwoordig gaat het om vutters, WAO'ers, huisvrouwen, asielzoekers en illegalen – zich verslapen had, maar na lang aandringen kwam het hoge woord eruit.

,,Ik zie dat wij in Den Bosch een bezorgprobleem hebben.''

,,Hoezo? Iets mis met de distributie?''

,,Nee, wij krijgen de vacature niet vervuld.''

,,En?''

,,En dat betekent dat de krant voorlopig door de volgende shift wordt bezorgd.''

Even denk ik dat ik het niet goed begrepen heb.

,,Dus ik krijg voorlopig een middageditie van een ochtendkrant?''

De PCM-medewerkster ziet de humor daar wel van in, maar kan niets garanderen.

,,Volgens het systeem zit er iemand in de sollicitatiemolen. Wie weet lukt het maandag.''