Hertenkamp dingt niet mee naar Gouden Kalf

De televisieserie Hertenkamp, een coproductie van de VPRO en theatergroep Mug met de Gouden Tand, dingt niet mee naar een Gouden Kalf in de categorieën televisiedrama, -acteur en actrice op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Volgens een woordvoerster van het festival komt dat omdat de serie door de omroep niet is aangemeld. ,,Dat gebeurt wel vaker met televisieseries. We brengen op het festival wel een marathon van de laatste zeventien afleveringen van Hertenkamp. Daar is overleg over gevoerd met de VPRO. Kennelijk had een andere afdeling de serie moeten aanmelden.'' De VPRO geeft geen commentaar. Volgens Eric de Ruijter, zakelijk leider van Mug met de Gouden Tand, is er ergens iets mis gegaan. De serie is volgens hem wel aangemeld. ,,Daarna heeft iemand een grove fout gemaakt waar Hertenkamp de dupe van is geworden.''