Eerste olympische medaille ooit voor ploeg Koeweit

Feehaid Al Deehani heeft vandaag de eerste medaille voor Koeweit in de geschiedenis van de Olympische Spelen behaald. De kleiduivenschutter veroverde in Sydney de bronzen medaille in de finale dubbel trap. Het goud was voor de Brit Richard Faulds, het zilver voor de Australiër Mark Russell.

Een parlementslid uit het oliestaatje Koeweit heeft de regering opgeroepen de televisieuitzendingen van de Olympische Spelen in Sydney te censureren. De ultraconservatieve Al-Tabtabai meent dat ,,sommige onderdelen meer met seks dan met sport te maken hebben''.

De parlementariër, die zegt te spreken namens verontruste landgenoten, stoort zich vooral aan de ,,smakeloze' kleding van vrouwelijke atleten bij onder meer het zwemmen, volleybal en beachvolleybal.

De wereldkampioen Verenigde Staten heeft vandaag bij het olympisch voetbaltoernooi voor vrouwen de halve finales bereikt. Team USA versloeg in Melbourne Nigeria met 3-1. Het treft zondag Brazilië.

De Noorse vrouwen schakelden vandaag in dezelfde poule vice-wereldkampioen China uit. Noorwegen, in op de Spelen in Atlanta vier jaar geleden goed voor brons, treft in de halve finales de nationale ploeg van Duitsland.