Domingo niet naar Bayreuth

De wereldberoemde tenor Placido Domingo wil niet meer meedoen aan het Wagnerfestival van volgend jaar in het Duitse Bayreuth. Het showbizzpersbureau WENN meldt dat hij heeft afgezegd na een ruzie met de kleinzoon van de componist, Wolfgang Wagner.

Wolfgang Wagner heeft een repetitieschema opgesteld voor de uitvoering van Die Walküre (in juni 2001) waarin niets meer kan worden veranderd. Domingo is ingedeeld op tijdstippen waarop hij andere verplichtingen heeft. ,,Helaas was het niet mogelijk met de heer Wagner tot een compromis te komen'', zei de zanger tegen WENN. Domingo is niet de eerste ster die kapt met Bayreuth. De sopraan Waltraud Meier kondigde vorige maand aan dat ze in 2001 niet wil optreden, omdat er met kleinzoon Wagner geen afspraken te maken zijn.