Cubaans vliegtuig neergestort

Een passagier is om het leven gekomen en een tweede zwaar gewond, toen gisteren een Antonov AN-2 Colt vliegtuigje onderweg van Cuba naar Florida in zee stortte. De acht overige inzittenden bleven ongedeerd. Onduidelijk zijn de omstandigheden waaronder het vliegtuig neerstortte. Volgens de Cubaanse autoriteiten was het toestel gekaapt. De Amerikaanse Kustwacht houdt er echter rekening mee dat een fatale misrekening van de piloot de oorzaak van de crash was. Ook is het mogelijk dat de inzittenden per vliegtuig trachtten te ontkomen naar de VS. Cubaanse vluchtelingen mogen in VS een verblijfsvergunning aanvragen. Volgens de Cubaanse regering is dat echter niet in overeenstemming met migratieverdragen uit 1994 en 1995 die moeten leiden tot ordelijke en legale immigratiestromen.