Baby's

Sinds wij een baby hebben, zie ik plots overal in de stad ouders met baby's. Baby's die worden vervoerd in allerlei soorten wagens, meestal met vier wielen maar ook steeds vaker met drie. Waarschijnlijk waren er altijd al zoveel mensen met hun kroost aan de wandel, maar was het mij nooit zo opgevallen. Ik kan me dan ook niet herinneren dat ik vaak een winkeldeur heb opengehouden voor een klungelende ouder met bijvoorbeeld een extra brede tweezitswagen. Of dat ik ooit een moeder met haar nieuwe kinderwagen een bakkerswinkel heb zien binnengaan: eerst moest ze een smalle hoge stoep zien op te komen en daarna door de naar buiten zwaaiende deur naar binnen zonder de wagen met daarin een luidkrijsende baby van het stoepje te laten sodemieteren. Dit alles onder het toeziend oog van de winkelmevrouw. Toen de inmiddels hevig zwetende moeder opmerkte dat ze de stoep niet echt klantvriendelijk vond, beet de vrouw haar toe: ,,U lijkt anders ook nog niet echt ervaren.'' Ze had gelijk, mijn zoontje was nog geen twee weken oud. Maar na een paar maanden is het nog steeds een heel gedoe om met een kinderwagen een zaak in en uit te gaan. De deuren gaan vaak moeilijk open maar vallen des te makkelijker weer dicht, meestal als er nog net een wiel op de drempel staat. Sta je te hannessen bij een deur van een warenhuis, loopt een tienerstelletje soepeltjes via de andere deur naar binnen.

Waarschijnlijk gaat al het gestuntel pas opvallen als ze zelf met hun baby op pad gaan. Ook zij zullen zich dan met verbazing afvragen of er altijd al zoveel mensen met baby's in de stad rondliepen.