Amazon.com voorziet grootse toekomst

Oprichter Jeff Bezos van Amazo.com verwacht dat verkopen aan consumenten via internet dit decennium een enorme vlucht zullen nemen en dat zijn bedrijf voorop zal staan om te profiteren van deze groei. Amazon houdt vast aan zijn doelstelling van 50 procent online omzetgroei tot en met het jaar 2010. Volgens Amazon.com is de electronicawinkel, gelanceerd in juli 1999, nu na boeken de grootste op de website. Een derde van Amazons 23 miljoen klanten weet nog niet dat het bedrijf nu ook doe-het-zelf-artikelen, keukengerei en speelgoed verkoopt. Amazon verwacht dat de speelgoedafdeling, recentelijk gefuseerd met de online-afdeling van Toys 'R Us, snel winst zal maken. Boeken, video's en muziek zegt Amazon nu al met winst te verkopen. Amazon streeft er nog steeds naar in het eerste kwartaal van 2001 winst te maken met zijn totale organisatie.