Wel animo, geen geld voor mobiel internet

Europese managers verwachten over enkele jaren regelmatig mobiel e-mail en internet te gebruiken, maar ze zijn niet bereid daarvoor diep in de buidel te tasten. Dat blijkt uit onderzoek dat automatiseerder CMG heeft laten verrichten onder driehonderd managers in Nedreland, Engeland en Duitsland.

De ondervraagde managers gebruiken hun mobiele toestel op dit moment vrijwel uitsluitend voor gesprekken, zowel privé als zakelijk. Van hen heeft 10 procent inmiddels de mogelijkheid e-mail te versturen en te ontvangen via de mobiele telefoon. Over drie jaar zal dit percentage veel hoger liggen. Zeventig procent verwacht over drie jaar regelmatig mobiel te e-mailen, en 53 procent ziet zichzelf per mobiele telefoon het internet opgaan.

Voledige mobiele telecommunicatie ligt echter nog ver weg, ontdekten de onderzoekers. De prestaties van het huidige netwerk en de mogelijkheden om mobiel te telebankieren zijn nog niet zo aantrekkelijk voor de managers dat ze meer willen betalen voor een mobiele telefoon van de nieuwste generatie.

De meeste Europese managers verwachten niet dat de markt van mobiele aanbieders de komende jaren ingrijpend verandert. Van hen meent 49 procent dat de belangrijkste partijen van nu in 2003 ook het grootste marktaandeel in mobiele diensten zullen hebben; 18 procent voorspelt dat internet-providers in de nabije toekomst de markt zullen domineren.