Vrouwen naar finale dubbeltwee

De Nederlandse roeisters Pieta van Dishoeck en Eeke van Nes hebben zich door een zege vandaag in de herkansing bij de vrouwen dubbeltwee geplaatst voor de finale. Zij wonnen na twee kilometer de herkansing met een glansrijkse sprint tegen het Australische koppel Marina Hatzakis en Bronwyn Roye, die tussen de 500 en 1.500 meter het veld hadden aangevoerd. Skiffeur Gerard Egelmeers haalde via de herkansing de halve finales. Daarmee is hij verzekerd van een positie bij de toptwaalf. Dit was zijn doelstelling voor het roeitoernooi. De twee zonder stuurvrouw Bolman/Dekker werd uitgeschakeld. De Nederlandse roeivloot heeft na de derde dag twee ploegen in de finale (acht vrouwen en dubbeltwee vrouwen) en drie in de halve finales (dubbelvier mannen, lichtgewicht vier-zonder-stuurman, skiff mannen). Marloes Bolman en Femke Dekker werden vanochtend uitgeschakeld in de twee-zonder-stuurvrouw. Morgen zijn er opnieuw herkansingen, onder meer voor de Holland Acht.