Troonrede via wap

Gebruikers van een mobiele wap-telefoon kunnen vanaf vanmiddag de troonrede op hun toestel lezen. Direct na het uitspreken van de troonrede door koningin Beatrix in de Haagse Ridderzaal, zet uitgever SDU Uitgevers de tekst op haar site (www.sdu.nl).

Volgens een woordvoerdster van SDU, de voormalige staatsdrukkerij, is het niet de bedoeling dat de integrale tekst van de troonrede op het kleine beeldschermpje van de telefoon verschijnt. De troonrede wordt in rubrieken geindexeerd, zodat er binnen relatief korte tijd naar de gewenste onderwerpen in de troonrede kan worden gesurft.

In Nederland zijn op dit moment zo'n 500 WAP-sites. Bezitters van een WAP-telefoon (Wireless Application Protocol) kunnen daarop sites raadplegen, nieuws lezen, boeken bestellen of theaterkaartjes reserveren.