Selectie Radio

De Avonden. Onder meer een gesprek met de feministische schrijfster Anja Meulenbelt over haar nieuwe boek Beroofde land. Terwijl de Palestijnse president Arafat en de Israelische premier Barak naar verwachting binnenkort een vredesovereenkomst zullen tekenen, betoogt Anja Meulenbelt in haar boek dat Israel een kolonialistische agressor is. Radio 5, 22.02-24.00u.

Mijn leven in 10 seconden. In de Radio 5-documentaire staat de sprint als metafoor voor het leven centraal. Gesprek met Miguel Jansen en diens moeder Ciska Jansen, beide (voormalige) topatleten. Morgen. Radio 5, 13.05-13.45u.

Radio UIT. Een lang gesprek met regisseuse Heddy Honigmann, eregast van het Nederlands Film Festival. Sinds 1978 heeft zij een groot aantal korte films, documentaires en speelfilms gemaakt. Presentatie: Jeroen Wielaert. Morgen. Radio 5,17.05-17.50u.