Management Share ontloopt strafbankje

Management Share is op het nippertje het strafbankje van de Amsterdamse effectenbeurs ontlopen. De verliesgevende Amsterdamse automatiseerder heeft weer een positief eigen vermogen, waardoor de AEX afziet van de maatregel. Die geldt normaal als waarschuwing voor beleggers.

Halverwege juli dreigde de beurs in te grijpen bij Management Share. Het bedrijf liet toen al weten plannen te hebben voor de uitgifte van 5 miljoen nieuwe aandelen. Daarvoor was echter een statutenwijziging nodig, waarvoor de aandeelhouders nog toestemming moesten geven. Dat is gebeurd. In het eerste halfjaar boekte Management Share een verlies van ruim 7 miljoen gulden, tegenover een winst van 1,7 miljoen gulden in dezelfde periode vorig jaar. De onderneming hoopt in het vierde kwartaal weer winst te maken.