Limburger blijft bestaan

De Telegraaf legt zich neer bij de voorwaarden die de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) stelt aan de overname van het dagblad De Limburger. Dat betekent dat De Limburger en het Limburgs Dagblad als zelfstandige dagbladen blijven bestaan. Tevens zal De Telegraaf alle huis-aan-huisbladen van de Limburger Weekbladpers binnen een half jaar verkopen. De Telegraaf had eerder beroep aangetekend tegen deze NMa-voorwaarden. Dat beroep heeft het concern ingetrokken, zo maakte de `kartelwaakhond' vandaag bekend. Wegener verkocht De Limburger door aan De Telegraaf als onderdeel van de overeenkomst met VNU waarbij dit uitgeversconcern al zijn regionale dagbladen verkocht aan `collega' Wegener. Het Limburgs Dagblad, de grote concurrent van De Limburger, is als sinds de jaren zeventig in het bezit van De Telegraaf.