Havenbedrijf wil arbeidspool steunen

Het Rotterdamse gemeentelijk havenbedrijf GHR en zijn commerciële poot, Mainport Holding (MHR), willen de vroegere havenarbeidspool SHB elk met 10 miljoen gulden steunen. De 20 miljoen is bedoeld voor scholing en opleiding van het personeel van de SHB. De voorgestelde steun voor de SHB blijkt uit twee nog geheime brieven waar TV Rijnmond de hand op wist te leggen. De 20 miljoen valt binnen de vrije bestedingslimiet van GHR en MHR maar naar verwachting zal de gemeenteraad van Rotterdam er wel over willen praten.

SHB Personeelsplanning is de geprivatiseerde opvolger van de vroegere havenarbeidspool. Bij het bedrijf werken ongeveer duizend mensen. De arbeidspool werd jaren geleden gesticht door de Rotterdamse havenbedrijven. De pool werd gevuld met mensen die te veel waren bij die bedrijven. Gedwongen ontslagen werden op die manier voorkomen.