Gesloten deuren bij zedenzaak

De bescherming van de persoonlijke levenssfeer van een groot aantal seksueel misbruikte kinderen is voor de rechtbank in Almelo reden een omvangrijke ontuchtzaak achter gesloten deuren te behandelen. Dit heeft de rechtbank vanochtend aan het begin van het proces besloten.

Het openbaar ministerie had gevraagd de zaak achter gesloten deuren te behandelen. Officier van justitie Van der Valk noemde de misdrijven waarvan drie Enschedeërs worden verdacht dermate gruwelijk, schokkend en gewelddadig dat een zitting achter gesloten deuren gerechtvaardigd zou zijn.

De betrokken advocaten konden zich daarin vinden.

Het gaat om een zaak die vorig jaar mei begon met de aanhouding van twee zusjes, destijds elf en dertien jaar oud, die ontucht pleegden met tientallen kinderen. In totaal zijn er 75 aangiftes van seksueel misbruik gedaan. Het oudste meisje werd veroordeeld tot jeugddetentie en -TBS, de jongste is wegens haar leeftijd niet vervolgd. Hun ouders en een oom staan nu terecht.