Canada in beroep tegen WTO-besluit

Canada gaat in beroep tegen een besluit van de Wereldhandelsorganisatie WTO over witte astbest. De Canadezen hadden bij de WTO een klacht ingediend, omdat zij vinden dat een Frans importverbod op witte asbest in strijd is met de regels voor vrije wereldhandel. De WTO heeft die klacht afgewezen.

Volgens een panel heeft Frankrijk op grond van de WTO-regels het recht de import van bepaalde goederen te beperken als de publieke gezondheid in het geding is. ,,Canada is het niet eens met sommige van de conclusies van het panel en meent dat er voldoende juridische grond is om daartegen bezwaar te maken'', aldus de Canadese minister van handel Pierre Pettigrew. Het geschil spitst zich toe op een importverbod in de gehele Europese Unie tot het jaar 2005, op producten die een specifieke asbestsoort bevatten.