Badmintonster Audina struikelt in kwartfinale

De Nederlandse Mia Audina is vanmiddag in de kwartfinales van het olympisch badmintontoernooi uitgeschakeld door de Deense Camilla Martin. De van oorsprong Indonesische Audina gold als medaillekandidaat.

Lotte Jonathans en Nicole van Hooren hebben vandaag de kwartfinales van het olympische badmintontoernooi bereikt. Het als zevende geplaatste duo, dat in de eerste ronde een bye had, versloeg in zijn openingswedstrijd het Duitse koppel Nicole Grether en Karen Stechmann met 15-7 15-4. Gezien de overtuigende overwinning heeft het duo zich niet laten afleiden door de privé-problemen van coach Eline Coene, die vlak voor het begin van het toernooi naar Nederland terugvloog. In de strijd om een plaats in de halve finales wacht Chinese koppel Huang/Yang. Jonathans en Van Hooren hebben nog nooit van het duo gewonnen.

Chris Bruil en Erica van den Heuvel zijn in de kwartfinales van het gemengd dubbel uitgeschakeld. Het Britse duo Archer/Goode was in twee games net iets te sterk voor de Nederlanders, 15-12 en 15-12.