Autodealer wint van internet

Steeds meer Nederlanders die een nieuwe auto willen kopen, raadplegen de autosites op internet. Maar als het echt op kopen aankomt, dan stappen zij naar de dealer. Minder dan 1 procent schaft een auto aan via internet. Dit blijkt uit onderzoek van management- en IT-adviesorganisatie Cap Gemini Ernst & Young.

Internet wordt vooral gebruikt om vooraf algemene gegevens en prijsinformatie te verzamelen, zodat de consument die kan vergelijken. Momenteel raadpleegt 46 procent van de Nederlandse autobezitters de merk- en niet-merkgebonden autosites. Met de informatie stappen de meeste consumenten naar de merkdealer. Nog steeds wordt 85 procent van alle auto's in Nederland bij hem gekocht. De consument wil de auto graag zien, persoonlijk contact hebben met een verkoper en een proefritje maken.